Caesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel VirCaesar-Hotel Vir

3 lenyűgöző látnivaló Trogirban

Több látványosság is tárul a Horvátország városait felfedezők elé - ám én mégis kiválasztottam hármat a teljesség igénye nélkül.

Kamerlango erőd

Az erőd, amely a város falaival van összekötve Trogir óvárosának észak-nyugati részén helyezkedik el és a 15. század körül épült. A legtávolabbi végén látható egy elegáns pavilon, melyet egy francia marsall Marmont építtetett Napóleon dalmáciai megszállása alatt , ahol azelőtt kártyaparti zajlott a nagy hullámzás közepette.

Abban az időben a nyugati végén a sziget egy lagúna volt és a maláriás mocsarat nem csapolták le a 20. századig. Az erődben koncerteket tartanak a Trogir nyári fesztivál ideje alatt.   

 

látnivalók Trogirban

 

Cipiko palota

Ez a palota egy római házstruktúra része és otthonául szolgált egy prominens családnak a 15. század folyamán. A velencei stílusú két darab, háromrészes ( Trifórium ) ablak egy lenyűgöző gótikus faragás, melyet Koriolan Cipiko veleneci építész tervei alapján Andrija Alsi készített.

A Cipiko palota a Szent Lőrinc székesegyház mellett, az utca másik felén tárul a turisták elé. Amikor a Szent Lőrinc Katedrális haragtornyában vagyunk, mindenféleképpen készítsünk egy-két fotót emlékül. 

 

Trogir látnivalók

 

Városháza

A 15. századi épület a Szent Lőrinc Székesegyházzal szemben van és a gótikus udvar díszített címerrel és egy monumentális lépcsővel kápráztatja el a városnézőket.  A jó állapotban fennmaradt jellegzetessége a szárnyas oroszlán ’ Szent Márk ’, amely egyben a Velencei Köztársaság címere is.

Sokan nem tudják, hogy valamikor itt zajlott a nyilvános törvénykezés. Ma Trogir óvárosának főterén ( Loggia ) egy kellemes és népszerű napernyős kávézóban pihenhetnek meg a fáradt látogatók.

 

látnivalók Trogir környékén

 

Ismerje meg körutazásainkat, mely Trogirt és Primosten városát is érinti itt.

 

Twitter | Pinterest | Tumblr | Blogspot | Facebook